Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem zařízení za účelem zlepšení navigace na webu, analýzy používání webu a podpory našeho marketingového úsilí.

Masiva

/

Blog

/

5 důvodů, proč zvolit terasu s neviditelnými spoji

5 důvodů, proč zvolit terasu s neviditelnými spoji

Že se stavba dřevěné terasy neobejde bez vrtačky a šroubů? Neviditelné spoje Grad vás přesvědčí o tom, že to možné je. Objevte s námi, proč si tuto chytrou, a přitom stále málo rozšířenou technologii práce se dřevem oblíbíte.

terasy

obsah

Jaké jsou výhody neviditelných spojů Grad?

Revoluční neviditelné spoje nám dodává francouzská značka Grad, kterou exkluzivně zastupujeme na českém trhu. Grad se rozvíjením technologie neviditelných spojů zabývá už přes 30 let a s jeho produkty se můžete potkat po celém světě. Věříme, že možnosti, které nabízí, osloví i vás.

Podtrhnou celkový vzhled terasy

Kotvení pomocí neviditelných spojů dodává terase elegantní vzhled bez rušivých prvků v podobě vrutů nebo jiných kovových upevňovacích prvků. Díky tomu vynikne přirozená kresba dřevěných terasových prken. Ať už preferujete terasu v minimalistickém stylu, nebo se vám více líbí rustikálnější vzhled, výsledek bude díky neviditelnému ukotvení působit vysoce esteticky.


Terasa s neviditelnými spoji je dostupná v mnoha různých provedeních, pokud jde o druh dřeva. Vybrat si můžete třeba velmi světlou borovici Accoya, oblíbená terasová prkna Kebony nebo exotický teak, který vyniká mimořádnou odolností.

To, jestli je daný materiál kompatibilní s neviditelnými spoji, najdete v sekci „Instalace“, která je součástí detailu každého produktu.

Zajišťují větší bezpečnost a komfort

Asi se shodneme na tom, že by terasa měla být místem, kde se můžete volně pohybovat a relaxovat, aniž byste museli dbát na každý krok nebo dotyk. Tradiční spojovací prvky při špatné instalaci vyčnívají nad povrch terasových prken, a tím zvyšují riziko poranění, zakopnutí nebo třeba zatržení oblíbeného kousku oblečení.

S neviditelnými spoji Grad můžete na takové starosti zapomenout a místo toho si v klidu užívat benefity, které vám dřevěná terasa nabízí. Bát se nemusíte ani třísek, které se často objevují kolem vrutů. Ať už terasu sdílíte s dětmi, čtyřnohými parťáky nebo si zkrátka jen rádi užíváte kontakt bosých nohou s hřejivým dřevěným povrchem, neviditelné řešení vám ušetří spoustu nepříjemností.

Jednoduše se instalují

Montáž terasy pomocí neviditelných spojů je překvapivě rychlá, snadná a uživatelsky přívětivá. V principu připomíná skládačku tvořenou dílky, které do sebe dokonale zapadnou. Proto se při správném postupu nemůže stát, že by v průběhu instalace vznikla nějaká nerovnost. Celý systém přitom zůstává skrytý pod povrchem terasy.

Systém Grad využívá unikátní patentované klipy, které jsou předem upevněné v hliníkovém nosníku. Klipy se na jedné straně připevní ke konstrukci terasy a na druhé se zasadí hluboko do drážek v každém terasovém prkně, ne pouze podél okrajů, a proto perfektně drží. Díky tomu je instalace mnohem rychlejší než při využití tradičních šroubovacích metod, a to bez kompromisů, pokud jde o kvalitu a vzhled terasy.

Instalace terasy pomocí neviditelných spojů Grad je dvakrát až třikrát rychlejší než ostatní montážní metody.

Jsou odolné a udržitelné

Neviditelné spoje zvyšují odolnost terasy a zároveň snižují náklady na její údržbu. Umožňují k sobě terasová prkna umístit tak pevně, že do spojů proniká jen minimum vody. To znamená, že je terasa odolnější vůči deformacím, prasklinám nebo plísním. Tyto vlastnosti nejvíce oceníte zejména u venkovních a bazénových teras, na které působí nejen voda, ale i další povětrnostní vlivy.


Díky využití neviditelného klipového systému je tak pravděpodobnější, že vám terasa bude dlouhé roky sloužit bez nutnosti oprav. Součástí DNA značky Grad je navíc udržitelnost a společenská odpovědnost. Proto pracuje s materiály, které splňují vysoké technické nároky, ale zároveň pocházejí od dodavatelů, kteří se zavázali minimalizovat svůj dopad na životní prostředí.

Neviditelné spoje se stále častěji využívají také při montáži dřevěných fasád. Kromě toho, že výsledek vypadá skvěle, bude obložení vašeho domu do puntíku ladit s terasou.

Umožňují snadnou výměnu prken

I když pevné uchycení pomocí neviditelných spojů brání tomu, aby se terasová prkna rozvolnila nebo poškodila, pokud se tak stane, je poměrně jednoduché jednotlivá prkna vyměnit. Prkno stačí pomocí speciálního klíče vyjmout z klipu a poté ho nahradit novým bez nutnosti demontovat větší část terasy.


Podobným způsobem lze vyměnit i poškozený spoj mezi terasovým prknem a klipem. Aby oprava proběhla bez komplikací, je důležité postupovat opatrně a pečlivě dodržovat instrukce od výrobce. Výhodou je, že praktické návody, které vás opravou krok po kroku provedou, najdete na YouTube kanálu společnosti Grad. Pokud máte terasu nebo fasádu instalovanou od nás, o servis se rádi postaráme.

Chcete se o terasách s neviditelnými spoji Grad dozvědět více? Ozvěte se nám a společně probereme, jestli se toto inovativní řešení hodí právě pro váš projekt. Systém Grad si navíc můžete prohlédnout i osahat v našem pražském podlahovém studiu.

Text: Barbora Majerová (studio Mezonit) pro Masiva

Fotografie: archiv značky Grad

Zanechte nám číslo a my se vám ozveme.

Co nejdříve se vám ozveme
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Případně nám zavolejte kdykoli ve všední den od 10:00 do 18:00.

+420 773 334 221

Zavolejme si